
Importul şi exportul datelor se poate realiza prin folosirea instrumentelor din ribbon.
Mai putem să accesăm aceste opţiuni şi din meniul contextual afişat după ce se execută click dreapta pe tabelul dorit.
Pasul 0
Descarcă documentele ajutătoare şi dezarhivează documentul ajutător.
Pasul 1
Execută un click pe indicaţia Import (1).
În acest meniu găsim opţiuni de import din alte baze de date Access, workbook-uri, fişiere de tip text, etc. Execută un click pe indicaţia Export (2).
În acest meniu găsim opţiuni de export către alte baze de date Access, workbook-uri, fişiere de tip text, fişere de tip XML, etc.
Apasă tasta Escape.
Apasă tasta Escape.
Pasul 2
În tab-ul External Data găsim două grupuri de comenzi: Import & Link şi Export. Fiecare grup conţine câte o opţiune de import/export către o anumită aplicaţie. Apasă pe butonul Excel (1).
Acest meniu este asemănător cu cel de import al datelor. El este constituit din butonul care permite căutarea fişierului extern sau alegerea locaţiei pentru export. Aici mai putem alege ca datele importate să fie inserate într-un tabel nou sau să inserăm datele importate într-un tabel existent. Mai putem să creăm un tabel legat de o sursă de date. Apasă pe butonul Cancel (2).
Apasă pe butonul Excel (3).
La fel ca şi meniul de import, meniul de export este într-o anumită măsură asemănător. În afară de butonul care ne permite să alegem locaţia unde va fi exportat, mai găsim un meniu care ne permite să schimbăm formatul de salvare.
În plus, găsim şi:
– opţiuni de export a datelor şi păstrarea opţiunilor de formatare;
– opţiunea de deschidere a fişierului după terminarea exportului;
– opţiunea de export numai a datelor selectate.
Apasă pe butonul Cancel (4).
Vad ca in optiunea de export exista si o categorie XML file. Ce fel de fisier este XML-ul?
Sergiu: Va rugam sa adresati intrebarile dumneavoastra referitoare la aplicatiile care compun suita Microsoft Office pe forumul comunitatii de utilizatori Microsoft Office din Romania: http://www.itlearning.ro/forum